Fri 19 Apr 2024
6:30 pm - 9:00 pm (CET)
Juraši 52, Rijeka, Croatia
Kaya T. Sertic: Click to Show Email.
This event ended on Tue 19 Mar 2024.

DEEP DANCE
MOVEMENT MEDICINE CEREMONIJA

19.4.2024.
18.30 - 21.00
RIJEKA

vodI: Kaya T. Sertić

 

Nakon zimske pauze Movement Medicine se vraća u Rijeku i to sa plesnom ceremonijom Deep Dance!

Ovoga puta fokus će biti na suštinu plesa i ritma u nama, plesačicu i plesača koji se znaju predati podiju, izgubiti u glazbi, pokretu i dahu, pustiti životnu silu da nas prožme u svojoj sočnosti i snazi, i otplesati duboke dijelove sebe, svojih ljubavi i strasti koji žele doći van.

Deep Dance je vrijeme za vašu osobnu namjeru, da pozovemo ples da nas podrži u onome što nam je trenutno aktualno i važno - da nas probudi, protrese, otvori, pokrene i da energiju za period koji je pred nama.

Za ceremoniju nije nužno imati ranije iskustvo, dovoljano je da osjetite znatiželju želju da se prijavite.

CIJENA:
Cijena je za rane prijave (do 5.4) je 35€‎.

Cijena za prijave nakon 5.4. je 40€‎.

Ulaz je otvoren za sve zainteresirane uz prethodnu prijavu. Prijašnje iskustvo nije potrebno, a dobrodošli ste na podij takvi kakvi jeste.

ADRESA:

Plešemo u dvorani Juraši 52, Viškovo, RIJEKA

Za potrebe prijevoza slobodno se povežite u stranici samog eventa na Facebooku

PRIJAVA:
Prijava je obavezna, mjesta su ograničena.

Rok je 18.4 ili do popunjenja kvote.

*Prijava je potpuna s uplatom nepovratnog pologa u iznosu od 20€

Prijaviti se možete na prijavnici preko linka, a potom ćete dobiti podatke o uplati:

https://forms.gle/R2GVJ9pL1DS4L1xr7

 

*****
Ukoliko niste još plesali Movement Medicine ceremoniju slijedi mali info o ceremonijama i samoj praksi:Kako neki od vas nikada nisu plesali (Movement Medicine) plesnu ceremoniju, vjerujem da ne znate što očekivati. Jednom kada se odlučite sudjelovati um, srce, tijelo i duh se počnu polako pripremati. I upravo to je sastavni dio ceremonije – često nas iznenadi, bili mi toga svjesni ili ne.

Ceremonija je prostor fokusirane namjere kada svjesno okrećemo pažnju iz naše svakodnevice prema prostoru duhovne materijalnosti ili materijalne duhovnosti onoga što je za svakoga od nas sveto. To je vrijeme kada s vlastitom pažnjom i namjerom odvajamo vrijeme da plešemo u razgovoru sa životnom silom u nama i oko nas, da se posvetimo sebi i točki na vlastitom putu na kojoj se nalazimo u tom trenu.Ceremonija ima i zajednički fokus, a svaka od Movement Medicine plesnih ceremonija koristi strukturu različitih domorodačkih zajednica svijeta te u ceremoniji plešemo unutar dimenzija ‘Ja’, ‘Drugi’, ‘Zajednica’, Preci i nevidljivi svijet’ i ‘Izvor’.

To je prostor u kojemu postavljamo namjeru, a onda se prepuštamo plesu da nam kroz vlastito tijelo daje odgovore.Ceremonija je također prostor slavlja, dobre zabave, užitka u plesu, životu i povezanosti s drugima.***Plesati ceremoniju ne traži od vas nikakvo posebno vjerovanje. Jedino što je bitno jest vaše osobno iskustvo i značenje koje ćete mu sami dati.Ovo je događaj bez upotrebe alkohola, droge i bilo kojih supstanci za promjenu svijesti – ples, tijelo i dah su naši alati.

MOVEMENT MEDICINE je plesna praksa koja se temelji na spoju raznovrsnih višestoljetnih šamanskih tradicija unutar suvremenog konteksta. Kroz izravno iskustvo prepuštanja vlastitog tijela ritmu i prirodnom pokretu otvaramo prostor ekspresiji sebe u našoj stvarnoj prirodi. Na taj način upoznajemo se s onime što je što je živo, stvarno i iskonsko u nama. Praksa Movement Medicine otvara nam prostor drevnih znanja koja mogu poslužiti danas u suvremenom svijetu te nas podržava da dovedemo sebe još iskrenije, stvarnije i življe u ovaj svijet.

Ako imate dodatna pitanja slobodno nam se javite na [email protected]

Više o Kayi njenom radu možete pronaći ovdje: www.movewithkaya.com